6 предимства на пазаруването на вино онлайн

вино онлайн

Качествен избор

Все повече хора се доверяват на онлайн търговците на вино, а всеки потребител посочва различни причини за своя избор. Да продаваш вино онлайн е предизвикателство и риск, тъй като успехът за търговеца до голяма степен зависи от неговата интернет репутация.

Днес всеки е свободен да препоръча, коментира, дори злепостави фирма в интернет пространството, което води до различни последствия. Ето защо онлайн винените магазини, в стремежа си да запазят своето добро име, избират само качествените вина от подбрани изби и поддържат услугата си на ниво. Помислете колко пъти сте препоръчвали или сте пускали оплаквания във физически магазин, чиято търговия не е в интернет.

Пазаруване по всяко време

Онлайн търговията не се съобразява с работни часове и е отворена 24/7, а възможността покупката да бъде заплатена по удобен за винения любител начин е поредното предимство. Недостатък е времето за доставка, която най-често се извършва в следващите 2 работни дни, но при добро планиране можете да получите вината в правилния момент.

Доставка до врата

В големите градове има прекрасни специализирани винени магазини, с голямо разнообразие на вина, а в някои от тях дори е възможна дегустация. Част от тези магазини дори поддържат свой онлайн магазин, което е средство за насърчаване на стабилни взаимоотношения с клиентите. Но когато разстоянията, трафикът и работното време са препятствие да се стигне до тези магазини, онлайн поръчките и доставката до офиса или дома са голямо предимство.

В по-малките градове и по-отдалечените места, обаче, такива магазини липсват и винолюбителите се задоволяват само с ограничените наличности във физическите магазини. Живеем в епохата на неограничените възможности и е недопустимо да се задоволяваме с ограничен избор.

Бюджет

Много често вината в онлайн винените магазини са на по-достъпна цена от тези във физическите. Това се дължи до голяма степен на по-ниските оперативни разходи като наем на площ, служители, по-големи складови пространства. Освен това, много често онлайн магазините пускат промоции, които достигат до Вас чрез социалните мрежи или е-мейли. Може пък вината от любимата ви изба или регион да бъдат следващата изгодна оферта, на която да попаднете в социалните мрежи. Просто последвайте страниците им, за да не я изпуснете.

Винено обучение на клиента

Всяко от вината в онлайн магазина е придружено с дегустационна бележка, която да ви подскаже какво може да очаквате от това вино и да улесни вашия избор. Някои от онлайн магазините имат сомелиер, който може да ви препоръча най-правилното вино за Вас.

Много често виненият речник затруднява потребителите. Всеки уважаващ себе си магазин поддържа БЛОГ секция, в която всеки любител може да намери основна информация за виното, дегустация, съчетание на вино с храна, различните винени региони и други любопитни теми, които освен да образоват, могат и да засилят страстта на консуматорите към напитката.

Голямо разнообразие

Предимствата на онлайн магазините в сайтовете на винарските изби са няколко, но най-голямото е, че на едно място може да бъде открито цялото портфолио на винарната. Рядко други винени магазини предлагат цялата гама вина на една изба. Промоционалните оферти от избите са насочени директно към винените любители, а често са съпътствани и от подаръци, особено към най-лоялните им клиенти.

От друга страна онлайн винените магазини, които предлагат вина на различни изби, предоставят на потребителите по-широка гама от вина, сортове, региони дори и такива, които не могат да бъдат намерени във физическите магазини.

Най-запалените винени любители често са изкушавани от оферти за вина, които все още не са излезли на пазара, т.нар. PreOrder или енотечни вина, които не могат да бъдат открити другаде. Има търговци, които разработват с изби свой бранд, което ги прави уникални и могат да бъдат открити само в онлайн магазина им.

Бъдете внимателни и се доверявайте само на доказали се онлайн магазини, било то на самите изби или други винени търговци. Подхождайте с внимание към сайтове, в които виното е просто поредния артикул сред много други от различен характер.

В България има достатъчно магазини за вино, на които да се доверите, а ето и някои от тях, в които също можете да откриете и наши вина:

Apollowine
InterVino
Мейк 98
Аванти
Tempus Vini
Randi BG
Vinorium
Winecorner

Ние също поддържаме онлайн магазин, в който редовно създаваме и промо пакети за Вас. Към момента актуални оферти са 5+1 Picky Magpie и промоционален кашон 6 вина Шардоне от трите ни серии.

Абонирайте се за нашия БЮЛЕТИН, за да сте винаги информирани за промоциите на нашите вина.