Уникалната и съвременна визия на проектa SOULMATEs

SOULMATES Wine Project

Дизайнерът Йордан Желев за визията на проекта SOULMATEs:

SOULMATEs е нов проект, създаден за младата винарска изба Страцин. Всичко започна през 2016 година и успях да го реализирам в началото на 2017-та.

Започнах от нулата – бял лист, молив и голяма доза мотивация. Имах някои доста добри впечатления за екипа – собствениците и винарите, и всъщност те бяха причината да създам бранда, наречен SOULMATEs. Идеята ми дойде, като отражение на видяното от техните взаимоотношения. Компания от четирима души, които ми показаха, че делят общи идеи, живеят и работят като най-добри приятели, уважават се взаимно и гледат в една и съща посока по пътя си през света на виното. Затова реших да нарека бранда SOULMATEs, тъй като това перфектно описва видяното и почувстваното от мен. Вече бях създал модерно и изчистено лого за избата, затова реших да продължа в тази насока и да създам модерен бранд, който да изпъква измежду всички други. Използвах много проста, но значима идея – два преплитащи се кръга, застъпващи се в пространство с формата на листо. Единият кръг са собствениците и всичко, което представляват като индивиди, а другият са винарите. Застъпващата се част помежду им илюстрира всичко общо, което имат, бидейки SOULMATEs.

Беше истински пробив за мен, тъй като имах усещането, че това ще е една силна и запомняща се визия и беше моя отговорността да създам и запомнящ се етикет. Започнах с размера и формата, исках голям, почти изцяло обгръщащ бутилката етикет. Исках да избера отлична, елегантна хартия със собствено присъствие и индивидуалност.

 

проекта soulmates

Оригиналният и пълен текст на английски език може да намерите на www.thelabelmaker.eu